Kireçlenme Ne İyi Gelir

Kireçlenme, kemiklerin ucunda iz alan kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü seyiratlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem ortamında birikmeye temellayabilir. Bu manzara vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıharemr. 40 yaşın üstündeki bireylerde elan ziyade görülür. Ayrıca aheste gaile haiz olmak gibi zorlu fiziksel hareketlerde kâin insanlarda, elan ziyade rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da ana nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, boyun, bel ve temelparmak eklemleri etkilenir. Evetşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı kullanmaı ve genetik yatkınlıklar riski artırır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Gani ongun kez tüketin. Kez, eklemlere dayak sağlamlar. Bu yüzden her sıra en azca 8 boduç kez midemek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde mazot, kefir, ayran gibi mualla kalsiyumlu besinler bile, kemik sağlamlığına katkı sağlamlar. Göverti ve meyve tüketin. Kemik sağlamlığı midein, vitamin ve minerallerin dengeli bir şekilde kızılınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti mualla olan zerzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvani proteinlerin ziyade gururı sonucunda idrarla baş başa kalsiyum atımını artırır. Kemik sağlamlığını muhafaza etmek midein kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun yerine fasulye, mercimek, bezelye gibi protein bakımından ensesi kalın bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini artırın. Omega 3 bakımından ensesi kalın olan yağlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik sağlamlığını yapıcı yönde etkiler. Yeşil çay midein. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde yapıcı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere sahip başüstüneğu midein, kemiklere dayak olabilir. Ayrıca kireçlenmeden kaynaklanan vecalara ve şişçilikkinliğe bile güzel hasılat. Kalça kireçlenmesini azaltmak midein yemeniz gerekenler; Meydana getirilen mesafeştırmalara bakılırsa meyve ve zerzevat bakımından ensesi kalın beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin içli üstelikşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solukmsak gibi sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.

kireçlenme ne iyi gelir

Bir cevap yazın